ceturtdiena, 2012. gada 27. decembris

Jaunais gads



В нашу жизнь любовь приходит ровно тогда, когда мы готовы к ней. Ни в коем случае не потому,что рядом особенный человек, как мы часто думаем.. Он особенный в любом случае. Просто наше сердце настолько открыто в этот момент, что через нас начинает течь огромный источник. И этот источник огромный, чистый, светлый, самое нежное чувство на свете. То чувство, что пробуждает в нас самое лучшее. И это Безусловная любовь. И в этот чудесный момент кто бы не находился рядом - будет любим нами. Так,что открываем наши сердца и начинаем пропускать это прекрасное чувство через себя, озаряя и наполняя им весь мир.

/Vitālijs Giberts/

Par mīlestību tiek runāts nepārtraukti. Dažkārt tik daudz, ka kļūst jau slikti. Bet ne jau pašas mīlestības dēļ, bet gan par veidu, par formātu. Mirkļiem šķiet, ka daudz labāk ir runāt ironijā, sarkasmā vai citos melnajos jociņos. Bet cik ilgi to izturēs tavs gars?
Pavisam vienkārši ir melot apkārtējiem, bet sev melot tomēr ir visvisvissāpīgāk. Cik ilgi mēģināsi būt tik ironiski vēss? Visiem cilvēkiem ir vajadzīga mīlestība. Tīra un īsta mīlestība. Visgrūtākais toties ir ielaist siltumu, atdzīt savu cilvēcisko jeb drīzāk pat garīgo vājumu (kas vienā un tajā pašā laikā ir arī stiprā puse) - nepieciešamību pēc mīlestības. Katrs vēlas tikt samīļots, vēlas, lai viņu apskauj. Vienkārši un patiesi apskaut. Un kāpēc neļauties šai straumei? Bail no apkārtējiem?
Smieklīgi. Ko viņi par tevi zina, ja tu pats nezini sevi? Palaid. Vienkārši palaid. Un ja nu nevari palaist, tad pārveido.
Jaunajā gadā iesaku ielaist mīlestību sevī, tad tiks atrasta arī cita mīlestība.
Mīliet, mīlinieties, mīlieties!

Ak, zilās acis.. Iedvesmoji!


svētdiena, 2012. gada 23. decembris

Brīnums

"No ziemas saulgriežiem līdz Zvaigznes dienai ir laiks, kad Dievs nonān uz Zemes, lai brīnumus radītu un cilvēkiem palīdzētu..."



Un labi jau vien ir, ka brīnumi arī notiek.

Mīlestības pilnus Jums Ziemassvētkus un jauniem mērķiem pilnu Jauno Gadu!

Un dzīvojiet, dzīvojiet ar sirdi un dvēseli!





pirmdiena, 2012. gada 10. decembris

Viens skatiens un viss..

Paklusē.
Aizver logus, aizver durvis.
Paklusē.
Mierīgi sevī paklusē,
Atverot logus un durvis, klusums būs.


Pēc klusuma nāk vētra. Un šoreiz nāca pamatīga. Jau kuro reizi lauzu savu stereotipu, ka svētdienas vakaram NAV jābūt mierīgam. Vakar Kaņepes Kultūras centrā Gapoljeri tā saspridzināja, nospridzināja un izspridzināja mani, ka šodien man nav pirmdiena, bet gan jau trešdiena. Nekad nebūtu domājusi, ka arī šādi var uzlādēties nu vismaz uz vienu nedēļu noteikti! 
Ja ir iespēja ejiet un paklausieties viņus! Puiši dedzina! Ui, kā dedzina!



piektdiena, 2012. gada 7. decembris

Tenkas

Šodien iestigu pavisam citā pasaulē. Pamatīgā literatūras/dzejas pasaulē. Ja pirms tam likās, ka literatūras stundas un maza pašiniciatīva mani ir padarījusi pietiekami (nu priekš manis pašas pietiekami) zinošu šajā jomā, tad šodien ieraudzīju pavisam citu literatūras seju. Un tā lika ieraudzīt savu dažādību - patīkamo dažādību. 
Rihards Bargais šodien prezentēja savu jauno grāmatu "Tenkas", kas patiesībā ir pat ļoti vēsturiska, jo tās fragments ir radījis revolūciju latviešu literatūrā. Tas deva gan 2007.gadā, gan tagad, 2012.gadā, iespēju diskutēt par to, kas ir mākslas darbs un kas ir ziņa. Kas ir prese un kas ir mākslinieks. Jā, šodien izlasīju visu tiesas spriedumu šajā lietā, un ziniet, ka ne mirkli nebija garlaicīgi. Tā garīgi devīgi tas bija.
Un tā atmosfēra, kas tur valdīja. Droši vien tāda pati bija tajos laikos, kad veidojās pagājušo gadsimtu inteliģence. Jaunie rakstnieki, dzejnieki, režisori, aktieri un citi mākslas pārstāvji. Gaisā strāvoja radošums, mājīgums, brīvība. Iedvesmojoši. 
Māksla top sev pašam, tā ir kā tava mantra, ko skandēt.

Skaisti tam Bargajam sanāk! (Fragments no "Tenkām")

par santu un krītošajām zvaigznēm
bija augusts, un santa un bargais gulēja zālītē. bargais teica, tūlīt sāks krist zvaigznes, vajadzēs kaut ko vēlēties, bet santa teica, es nekad neesmu redzējusi, kā krīt zvaigznes, un tad tās sāka krist, un santa pirmo reizi dzīvē redzēja, kā tās krīt, bet viss, ko viņa tajā brīdī vēlējās, bija – kaut es ieraudzītu, kā krīt zvaigznes!